Druppelslang-Beregening

Beregening aanleggen

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Daarmee neemt ook de populariteit van beregeninginstallaties toe. We vertellen je hieronder over de voordelen en mogelijkheden van een beregening aanleggen in jouw tuin. Wil je graag vrijblijvend advies op maat, neem dan contact met ons op. We zijn gevestigd in de gemeente Rucphen, maar geven advies en bieden hulp in heel Zuid-West Nederland.

Waarom een beregening aanleggen?

De reden voor de aanleg van een beregening komt meestal voort uit tijdswinst en gemak. Door het automatiseren van een beregeningsinstallatie bespaar je veel tijd in de droge periodes. De buurman hoeft in jouw zomervakantie ook niet langs te komen om de planten water te geven, want met een beregening gebeurt dit automatisch.

Het water wordt over de tuin verdeeld zoals jij dat wilt. Hiervoor wordt één bron aangesteld. Hier komen we later op terug. Op deze bron zijn leidingen aangesloten die het water verplaatsen. Aangezien iedere tuin anders is, wordt iedere installatie dus op maat gemaakt.

Wat voor type beregening?

Vaak wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde pop-up sproeier. Deze liggen verscholen in het gras, zodat je er over heen kunt met de grasmaaier. Door de waterdruk komt deze omhoog en besproeit je gazon. Voor planten wordt gebruik gemaakt van een verhoogde sproeier om overal bij te kunnen.

Druppelslangen zijn in tegenstelling tot de eerder genoemde sproeiers beter zichtbaar aan het oppervlak. Het voordeel is dat de slangen wendbaarder en te verleggen zijn. De hoeveelheid water die de slang spuit is wel veel lager dan bij eerder genoemde sproeiers.

Hoe diep moet je de beregening aanleggen?

Daar zijn de meningen wel eens over verdeeld. De vorstgrens wordt gesteld op 60 centimeter onder de grond. Het is daarom verstandig de beregeningsleidingen in ieder geval lager te leggen dan de eerder genoemde diepte om de levensduur te verhogen. We stellen dus dat ze beter iets te diep, dan te ondiep kunnen liggen.

Wat voor water gebruik je?

Zoals je misschien al gelezen hebt op onze website wordt steeds vaker regenwater opgevangen en hergebruikt. Daarnaast is het mogelijk om een grondwaterpuls te slaan. Hier zitten echter nadelen aan, want wat te doen met extreme (bodem)droogte? Ook liggen de kosten vaak hoog. Daarentegen heb je als derde alternatief om water uit de leiding te gebruiken, waar je ook voor betaald. Het is dus goed om te kijken naar de kosten op lange termijn en de overweging om milieuvriendelijk te werk te gaan.

Automatiseren

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Computers kunnen aangesloten worden aan weersvoorspellingen en het is zelfs mogelijk om via applicaties op je telefoon alles in te stellen. Dat kan met het onvoorspelbare weer in Nederland nog wel eens prettig zijn.

Wilt u graag een waterontharder laten installeren? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren u met een oplossing op maat, leveren daarvoor de beste ontharder en installeren deze ook direct.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp