Waterontharder 1

De voordelen van een waterontharder

Omdat u dit artikel leest, gaan we er van uit dat u de optie overweegt om een waterontharder te (laten) installeren. We zetten de voordelen daarom graag voor u op een rijtje.

Energiebesparing

Uit recent onderzoek van het Amerikaanse Batelle Institute is gebleken dat de aanwezigheid van een waterontharder in huis één van de beste manieren is om energie te besparen. Het onderzochte apparatuur, waaronder bijvoorbeeld douchekoppen, bleven vrijwel ‘nieuw’ door het zachte water. Daarmee is berekend dat er tot wel 50% energie bespaard wordt.

Water uit de leiding bevat calcium en magnesium. Als dit neerslaat in de leidingen vormt er dus kalkaanslag, wat de levensduur verkort van het apparatuur. Daarnaast heeft het ook invloed op de prestaties van apparatuur die volgens het onderzoek dus leiden tot een hoger energieverbruik. Als kalk neerslaat op een verwarmingselement, duurt het langer om water op te warmen. Alle geteste boilers werden voor 90 dagen getest, maar de resultaten gelden ook voor onder andere cv-installaties met warmwatervoorziening.

Maar wat te doen met kalk in de leidingen na de aanschaf van een waterontharder? Daar is een simpel antwoord op te geven. Na verloop van tijd zal de kalkaanslag oplossen in het water. Dit proces neemt wel enkele maanden in beslag.  

Gezondheid

In tegenstelling tot wat wel eens beweert wordt hebben zacht- en of hardwater geen of nauwelijks effect op de gezondheid van de mens. De hoeveelheid kalk in hard water ook niet goed zijn voor de mens. Echter kunt u er van uit gaan dat het niet voor niets door onze kranen stroomt. Zacht water zou wel een beter effect hebben op de gevoelige huid. Bij hard water treden er bijvoorbeeld sneller eczeemklachten op.    

Wilt u graag een waterontharder laten installeren? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren u met een oplossing op maat, leveren daarvoor de beste ontharder en installeren deze ook direct.

Deel dit bericht