Waarom-een-watertank-Groen-met-water

Voordelen van een watertank.

Een watertank in de fabriek of in de tuin komt steeds vaker voor. Steeds meer gemeenten gaan inspelen op het hergebruiken van regenwater. Daarvoor is een watertank een goede oplossing. Je kunt er vaak veel water in kwijt en bij goede montage heb je relatief weinig onderhoud. Wanneer er goede filters en vuilvangers worden geplaatst kan de tank jaren mee gaan zonder onderhoud. Wij bieden u natuurlijk onze service aan om het onderhoud aan de tank te verrichten.

Waarvoor gebruik je een watertank?

De tank kan voor verschillende doeleinden worden toegepast. Je kunt regenwater opvangen om er vervolgens de tuin mee te besproeien. Je kunt ook regenwater hergebruiken om bijvoorbeeld het toilet te spoelen of om je kleren mee te wassen. Het water is namelijk al redelijk schoon. Doormiddel van verschillende filter zoals een koolstof en UV-filter kunnen we de kwaliteit van het water sterk verbeteren.

Dit kunnen we op 2 manieren realiseren. We kunnen een betonnen tank plaatsen. Deze zijn vaak wat goedkoper bij aanschaf, de montage daarintegen is vaak wat duurder. Daar tegenover staat de HDPE tank of LLDPE. Deze tanks zijn bij kleinere maten vaak wat goedkoper in aanschaf. Het voordeel hiervan is ook dat ze erg licht zijn. De grotere maten zijn vaak wat duurder. De kunststof tanks moeten in stabilisatie worden geplaatst tegen de opwaartse kracht van grondwater. Naast het plaatsen van een watertank in de grond, kan dit ook bovengronds. Het plaatsen van een bovengrondse tank is vaak erg goedkoop en relatief goed te doen. Het voordeel is ook dat de tanks vrij smal geleverd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat we de tank vaak op een goede plaats kunnen monteren.

Wanneer u meer vragen heeft over een watertank, dan komen wij graag op locatie langs om de situatie goed te kunnen bekijken.

Wilt u graag een waterontharder laten installeren? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren u met een oplossing op maat, leveren daarvoor de beste ontharder en installeren deze ook direct.


De-voordelen-van-een-watertank-Groen-met-water

Deel dit bericht