Waterhergebruik- en regenwatersystemen

Waterhergebruik​

Water is onmisbaar, maar het wordt ook steeds schaarser. Op veel plekken in de wereld is een tekort aan water al een groot probleem. In de komende jaren zal de vraag naar zoet water enorm groeien, onze populatie groeit immers ook. We kunnen ervoor zorgen dat iedereen toegang tot schoon water blijft houden, door water her te gebruiken.

Ben je op zoek naar een bedrijf dat je kan helpen met het installeren van een systeem waarmee je water kunt hergebruiken? Dan kun je goed terecht bij Groen met Water! Wij zijn gespecialiseerd in duurzame watersystemen en gaan graag samen met jou aan de slag om jouw woning of bedrijf een stukje groener te maken.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Misschien heb je al eens van het opvangen van regenwater gehoord. Het water wordt opgevangen in een watertank of put en vervolgens gefilterd. Zo wordt het water als het ware gezuiverd. Het water is vervolgens voor allerlei doeleinden te gebruiken. Je kunt er de wc mee doorspoelen, het komt uit de buitenkraan, je kunt er de was mee doen, of je sproeit er bijvoorbeeld het gazon mee. Zo gebruik je minder van het reguliere kraanwater en kun je het regenwater als het ware recyclen.

Afvalwater (grijs water) hergebruiken: de ieuw-factor

Afvalwater is het water dat in huis gebruik wordt. Denk aan het water dat uit de kraan komt, maar ook weer direct door de wasbak wegspoelt, het water dat uit de wasmachine wordt weggepompt, of het water dat je vaatwasser heeft gebruikt. Afvalwater wordt ook wel grijs water genoemd en ook dit is goed te hergebruiken. Toch is dit nog niet erg populair, dat komt door iets dat wij de ieuw-factor noemen. Mensen vinden het namelijk vaak nog een beetje vies om afvalwater nog een keertje te gebruiken. Als het water echter opgevangen wordt en goed gefilterd wordt, kan het nog prima gebruikt worden. Wij verzekeren je dan ook dat het water dat je vervolgens hergebruikt écht schoon genoeg is.

Groen met Water: dé regenwater- en drainagespecialist in omgeving Breda, Tilburg, Dongen, Oosterhout en Sint-Willebrord

Heb je interesse in drainage of regenwatervoer voor jouw tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Een regenwatertank of regenwaterput laten slaan

De afgelopen jaren waren de zomers steeds droger. Door klimaatverandering is het steeds vaker nodig om de tuin te beregenen en te voorkomen dat de planten uitdrogen. Natuurlijk is het fijn als je dit op een duurzame manier kunt doen. Een waterbron in de tuin is dan een goede oplossing.

Wij van Groen met Water hebben jarenlange ervaring met duurzame wateroplossingen. We weten dan ook precies hoe we je kunnen helpen met het vinden en installeren van een duurzaam watersysteem.

Een regenwatertank voor in huis

Wanneer je op zoek bent naar een goede wateropslag voor je bedrijf of je boerderij, kan een regenwatertank ook een goede optie zijn. Wij van Groen met Water hebben opties voor zowel bovengrondse wateropslag als ondergrondse wateropslag. Wanneer je de keuze maakt voor een regenwatertank kunnen wij hier filters in plaatsen, waardoor het water goed is her te gebruiken in de woning of in het bedrijf. In veel gevallen is waterhergebruik namelijk heel goed mogelijk.

De voordelen van een waterput of watertank

Het laten plaatsen van een waterput of watertank heeft behoorlijk wat voordelen. Hieronder sommen we deze voor je op:

  • Een eigen waterbron in de tuin levert gratis water
  • Een waterbron is duurzaam
  • Een waterbron heeft een grotere warmtecapaciteit dan een waterleiding
  • In periodes van droogte heb je gewoon beschikking tot voldoende water

De kosten van een systeem om water te hergebruiken

De kosten van een systeem om water te kunnen hergebruiken, zijn volledig afhankelijk van het formaat van het systeem. Er is dan ook enorm veel mogelijk. Of je nu op zoek bent naar een systeem voor je woning, of juist naar een systeem om water te hergebruiken voor je landbouwbedrijf. De kosten van zo’n systeem lopen dan ook erg uiteen.

Een (regen)waterhergebruiksysteem laten plaatsen

Denk je erover om een waterhergebruiksysteem te laten plaatsen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wanneer je contact met ons opneemt, gaan we eerst in gesprek en bespreken we waar je naar op zoek bent. Als dit eenmaal duidelijk is, komen we met een prijsopgave en gaan we voor je aan de slag.

Werkgebied

Op maat gemaakt beregeningsplan

Samenwerking met professionals

Ondersteuning op locatie​

Advies op maat

Meer weten over Groen met Water
Lees onze interessante nieuwsberichten of neem contact met ons op.