Tuinberegening in Breda

Op een duurzame manier jouw tuin beregenen, dat doe je samen met Groen Met Water. Wij staan voor een groene wereld en hergebruiken regenwater om tuinen te beregenen. Ook onze irrigatiesystemen zijn milieuvriendelijk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor groene tuinberegening in Breda? Laat Groen Met Water je voorzien van passend advies.

Op maat gemaakt beregeningsplan

Samenwerking met professionals

Ondersteuning op locatie

Advies op maat

Tuinberegening in Breda door Groen met Water

De lentes en zomers in Nederland worden steeds warmer en droger. Dat betekent dat het lastiger wordt om je tuin mooi, groen en gezond te houden. Een beregeningssysteem biedt dan uitkomst. Met een goed irrigatiesysteem hoef je nooit meer in de felle zon het gras water te geven. Het scheelt een hoop tijd; tuinberegening in Breda zorgt ervoor dat je meer gemak ervaart bij het onderhouden van je tuin. Tijdens vakanties hoef je niet bang te zijn dat je planten en gras dood gaan. Het beregeningssysteem in je tuin ontzorgt je volledig! Een irrigatiesysteem in jouw tuin in Breda kun je zowel bovengronds als ondergronds aanleggen. Het hangt van je tuin en jouw voorkeur af voor welke wijze van aanleggen je kiest. Heb je vragen over tuinberegening in Breda? Groen Met Water informeert je graag.

Beregening 36

Beregeningssystemen

Bronboring 2

Bronnen boren

Waterhergebruik

Waterontharders

Irrigatie en een irrigatiesysteem in Breda: hoe werkt het?

Nu je de voordelen van tuinberegening in Breda kent, geven we je graag meer informatie over wat irrigatie precies inhoudt en hoe irrigatiesystemen in Breda en omgeving werken. Irrigatie is een ander woord voor beregening; het water geven aan je planten en gras.
Het beregenen van jouw tuin gaat op basis van een beregeningsplan. Er wordt dus niet willekeurig een dosis water de tuin in gespoten. Jouw tuinberegening in Breda gebeurt op precies de juiste momenten van de dag met de correcte hoeveelheid water. Met een irrigatiesysteem bepaal je zelf hoe je het water over je tuin verdeeld. De irrigatie in jouw tuin in Breda gaat volledig automatisch; je hoeft er zelf niks voor te doen. Omdat elke tuin anders is, wordt ieder irrigatiesysteem in Breda op maat gemaakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Druppelirrigatie en irrigatiesystemen voor jouw tuin in Breda

Er zijn veel verschillende soorten irrigatiesystemen voor jouw tuin in Breda. Ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen. De meest voorkomende irrigatiesystemen zijn sproeiers en druppelirrigatie systemen. Verreweg de bekendste vorm van automatische irrigatie is het sproeisysteem. Het is makkelijk te installeren, het is een goedkoop irrigatiesysteem voor je tuin in Breda en het is optimaal voor een kleinere tuin. Een groot nadeel van sproei irrigatie is echter dat je geen controle hebt over waar het water terecht komt. Dat betekent niet alleen dat de bladeren van de planten kunnen verbranden, maar ook dat er veel water verloren gaat. Dat maakt een sproeisysteem niet duurzaam.

Een ander irrigatiesysteem voor jouw tuin in Breda, is de druppelirrigatie. Met druppelirrigatie worden er gaatjes in meerdere tuinslangen geprint. Deze tuinslangen worden daar waar planten beregend dienen te worden aangelegd. Een systeem met druppelirrigatie is erg duurzaam. Het verspilt weinig water, omdat de grond snel en effectief het water opneemt. Ook spuit het systeem kleinere hoeveelheden water de tuin in. Daarnaast worden precies de juiste plekken van de plant voorzien van water. Het is echter wel een irrigatiesysteem dat niet zo makkelijk is aangelegd. In principe moet je zelf de kraan aanzetten voor druppelirrigatie in jouw tuin in Breda, maar je kunt er ook een timer voor kopen. Bij druppelirrigatie is het mogelijk om een smart water set aan te schaffen die zorgt voor volledig automatische irrigatie in Breda.

Het kiezen van het juiste irrigatiesysteem voor tuinberegening in Breda kan een lastige klus zijn. Voor al jouw vragen of tuinberegening en irrigatiesystemen in Breda, neem je gerust contact met ons op.

Op maat gemaakt beregeningsplan

Samenwerking met professionals

Ondersteuning op locatie

Advies op maat

Meer weten over Groen met Water
Lees onze interessante nieuwsberichten of neem contact met ons op.