Waterbehandeling

Waterbehandeling is nodig om het water te zuiveren van mineralen zoals kalk en ijzer. Zo krijg je schoon drinkwater en schoon irrigatiewater. Groen Met Water is dé expert als het aankomt op waterbehandeling en beregeningssystemen die duurzaam omgaan met water. Op deze pagina leggen we je alles uit over waterbehandeling en op welke manier je het water kunt zuiveren. Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over waterbehandeling.

Wat is waterbehandeling?

Waterbehandeling is een proces van het behandelen en zuiveren van water om het geschikt te maken voor verschillende doeleinden, zoals drinkwater en irrigatie. Bij waterbehandeling worden verontreiniging, onzuiverheden, micro-organismen en andere schadelijke stoffen uit het water verwijderd of aanzienlijk verminderd. Hierdoor wordt de kwaliteit van het water gewaarborgd en wordt bruin straatwerk, kalk in leidingen en zwarte vlekken van mangaan tegengegaan. Door waterbehandeling komt er minder kalkaanslag of ijzer in leidingen terecht, waardoor je op een schone manier kan irrigeren. Ook smaakt het drinkwater een stuk lekkerder, gaan apparaten zoals de vaatwasser en wasmachine langer mee en bespaar je op waterverbruik, omdat het water beter door de leidingen kan stromen.

Groen Met Water kan je helpen bij waterbehandeling. We maken dan een watermonster, zodat we precies kunnen zien welke mineralen er in het water zitten. Zo kunnen we je altijd van het beste advies voorzien en de best passende oplossing voor jouw situatie bieden. Waterbehandeling geven wij vorm door ionen te wisselen met een waterontharder. Daar lees je hieronder meer over.
Wil je meer weten over waterbehandeling door Groen Met Water? neem dan direct contact met ons op!

Op maat gemaakt beregeningsplan

Samenwerking met professionals

Ondersteuning op locatie​

Advies op maat

Waterontharder voor kalk

De waterontharder voor kalk is specifiek ontworpen om kalk in het water te verminderen. Kalk ontstaat wanneer magnesium en calcium zich ophopen in hard water, waardoor kalkafzetting ontstaat. De waterbehandeling werkt door middel van ionenuitwisseling. De waterontharder voor kalk bevat harskorrels die mineralen (ionen) vasthouden terwijl het water door de harskorrels stroomt. Deze mineralen worden vervolgens vervangen door natriumionen. Dit noemen we ionenwisseling. Het resultaat van de waterbehandeling: zacht water zonder kalk.

Een waterontharder voor ijzer

Met een waterontharder speciaal voor ijzer, kun je ijzer uit water filteren. Dit is vooral van toepassing in gebieden waar het grondwater en leidingwater veel ijzer bevat, waardoor het water niet lekker smaakt, vies ruikt, het water een vreemde kleur heeft of leidingen en apparaten doet verstoppen. Waterbehandeling met een waterontharder voor ijzer werkt ook door middelen van ionenwisseling, maar het proces is net even anders. Omdat het ontijzeren van water zeer nauw komt, kunnen we de filter aanpassen op basis van een watermonster. We kunnen de kracht van het hars ook beslissen; het water moet namelijk opgelost zijn in water en er mag geen zuurstof bij komen. Als er bij ijzer zuurstof komt, dan ‘roest’ het en wordt het ‘een deeltje’. Indien dit gebeurt, kan het water niet meer ontijzerd worden. Wil je graag hulp bij het ontijzeren van water? Groen Met Water ondersteunt u graag!

Onderhoud van de waterontharder: waarom is het belangrijk?

De waterontharder voor kalk werkt met regeneratiezout. Dit komt niet in het water terecht, maar wordt gebruikt om het apparaat schoon te maken. Het schoonmaken van de waterontharder voor kalk moet ongeveer eens per jaar gebeuren. Het is belangrijk dit te doen, zodat het apparaat goed blijft werken. Er zijn ook waterontharders voor kalk die gebruikmaken van onthardingszout; dit zijn echter de oudere modellen. Het verschil is, dat regeneratiezout niet in aanraking komt met kraanwater, waardoor er geen zoute smaak in het water achterblijft. Bij onthardingszout kan dit wel het geval zijn.

Ook de waterontharder voor ijzer moet goed onderhouden worden om een lange levensduur te garanderen. Denk aan het reinigen of vervangen van de filter en het regenereren van het systeem. Door de waterontharder goed te onderhouden, blijf je genieten van optimale waterbehandeling en waterzuivering. 

Meer weten over Groen met Water
Lees onze interessante nieuwsberichten of neem contact met ons op.

Vragen over waterbehandeling? Neem contact op

Heb je vragen over waterbehandeling en waterontharders of weet je niet wat voor waterontharder het meest geschikt is voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op; we voorzien je graag van goed advies. Zo weet je zeker dat je de juiste waterontharder koopt. Ook als je niet zeker bent over het onderhoud van het apparaat, staan we graag voor u klaar.

Werkgebied