Een professionele bronboring door Groenmetwater.nl

In het dagelijks leven kun je niet zonder water, dat is logisch. Gebruik je veel water, dan kan het financieel erg aantrekkelijk zijn om een eigen watervoorziening aan te leggen. Een eigen watervoorziening kan behoorlijk wat voordelen hebben. Daarbij is het mogelijk in vrijwel heel Nederland. Wij hebben veel ervaring met een bron boren en kunnen je hier zeker mee helpen.

Waarom een bron laten boren?

Zoals we eerder al schreven, heeft een bron laten boren behoorlijk wat voordelen. Dat is dan ook waarom wij van Groenmetwater.nl vaak zo enthousiast zijn over een bronboring. Wel is het dan natuurlijk belangrijk dat je goed kijkt of een bron iets voor jou is. Is dat het geval, dan kan een eigen bron erg handig zijn. Door een bron te boren zorg je immers voor je eigen watervoorziening. Een bron boren voor grondwater heeft vele gebruiksmogelijkheden. Zo zijn al veel agrarische bedrijven overgegaan van leidingwater naar grondwater. Dit is duurzaam en een stuk voordeliger. Benieuwd waar een water bron boren nog meer handig voor kan zijn? Hieronder sommen we het voor je op:

  • Beregening van tuinen, sportvelden en maneges
  • Het vullen van vijvers en zwemvijvers
  • Productieprocessen bij bedrijven of in de industrie
  • Stofbestrijding
  • Handwaterpompen van moestuinen of speeltuinen

Wat voor bron laten boren? Verschillende soorten bronnen voor een bronboring

Wanneer je een bron wilt laten boren, is het belangrijk om voor de juiste bron en dus de juiste bronboring te kiezen. Laat je een systeem plaatsen dat bij je past en dat goed functioneert, dan kun je hier het beste uithalen en gaat het lang mee. Er zijn twee soorten bronnen. Laat je een water bron boren, dan kun je kiezen uit twee vormen.

Spoelbron

Een spoelbron wordt ook wel een hobbybron genoemd, een andere naam voor deze bron is een gespoten bron. Dat klinkt nogal denigrerend, maar dat is zeker niet het geval. Een bron als deze wordt vaak gebruikt voor het beregenen van tuinen. De bron heeft een diepte van 15 tot 20 meter en wordt handmatig geplaatst. Het nadeel van deze bron is dat de kwaliteit van het water vaak sterk wisselt en dat het vaak een hoog ijzergehalte bevat.

Professionele waterbron

Een professionele waterbron wordt, zoals de naam al doet vermoeden, professioneel geboord met behulp van een boorkraan. Uit deze bron kun je goed drinkwater winnen en de bron is 40 tot 60 meter diep. Met een dergelijke bron kunnen erg grote hoeveelheden water worden opgepompt.

Groen met Water: dé regenwater- en drainagespecialist in omgeving Breda, Tilburg, Dongen, Oosterhout en Sint-Willebrord

Heb je interesse in drainage of regenwatervoer voor jouw tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Werkgebied

Wat zijn de eisen voor een bronboring?

Bronboring mag dus door vrijwel heel Nederland, maar er zijn een aantal locaties waar niet geboord mag worden. Wil je een water bron boren, dan mag dit niet in een waterwingebied gebeuren, dat heeft namelijk invloed op de waterwinning. Een bron boren voor grondwater kan verder in vrijwel ieder gebied. Twijfel je? Wij gaan graag even voor je na of in jouw gebied een bron geboord mag worden.

Snel een put boren voor grondwater

Wil je een bron boren voor grondwater, dan kun je zeker terecht bij Groenmetwater.nl. Wij hebben veel ervaring met bronboring en weten dan ook precies hoe we een put kunnen boren voor grondwater. Wij gaan altijd te werk met hoge kwaliteit en zorgen er zo voor dat je lang kunt genieten van goed grondwater en een goede waterput. Wanneer je ons inschakelt voor een bronboring, weet je zeker dat je goed zit. Wij gaan namelijk altijd aan de slag met maatwerk, waardoor de bron perfect bij jou past.

Wat zijn de prijzen van een bronboring?

Wil je een bron boren, dan zijn de kosten natuurlijk niet onbelangrijk. Voor een bronboring kunnen de prijzen sterk verschillen. De kosten zijn immers afhankelijk van bijvoorbeeld de diepte van de bron en de diameter. Ook het soort pomp dat wordt gebruikt is bijvoorbeeld van invloed op de kosten. Voor een bronboring beginnen de prijzen vaak rond de 1500 euro, al kunnen de kosten voor een bron boren ook wat lager uitvallen als je een spoelbron laat plaatsen. Wil je een bron laten boren, dan kun je het beste even een offerte aanvragen. Zo kom je er snel achter wat de kosten precies voor jou zullen zijn.

Een bronboring laten uitvoeren? Neem contact op!

Bij het laten boren van een bron, komt stiekem best wat kijken. De kans is dan ook groot dat je nog vragen hebt, twijfelt of op zoek bent naar wat meer informatie. Je kunt dan natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen je daar erg graag bij en vertellen je met plezier alles over het laten boren van een bron.

Op maat gemaakt beregeningsplan

Samenwerking met professionals

Ondersteuning op locatie

Advies op maat

Meer weten over Groen met Water
Lees onze interessante nieuwsberichten of neem contact met ons op.